Nieuws

Nieuwsbrief september 2023

04-09-2023

Nieuwsbrief 1

Start nieuw seizoen 2023 – 2024

Beste zwemmers,
Beste ouders,

Het nieuwe zwemseizoen start volgende week. Voor de Beernemse Zwemclub een bijzonder seizoen want we starten het seizoen hoofdzakelijk in KTA Brugge, maar afsluiten mogen we in onze thuisgemeente Beernem. Jullie staan net als ons allicht te popelen om naar het nieuwe zwembad te verhuizen. Exacte verhuisdatum is nog niet bekend, maar het zal in elk geval nog niet voor de start van het nieuwe jaar…


Lees meer

Zwemseizoen 2023-2024

09-08-2023

Alle lesinfo kan u terugvinden onder de tab "zwemmen".

Let wel: De lesdagen en uren zullen veranderen wanneer wij verhuizen naar het nieuwe zwembad in Beernem (maart/april 2024).


Lees meer

Nieuwsbrief einde seizoen 2022-2023

15-07-2023

Dag zwemmers,
Dag ouder(s),
 
Het einde van het seizoen is alweer in zicht. We sluiten zaterdag 24 juni het seizoen af met het Clubkampioenschap en lekkere pannenkoeken.

Dankjewel om ook het afgelopen seizoen te blijven zwemmen bij BZC, ondanks de afstand naar het zwembad en de niet altijd even ideale lesmomenten. Dank aan alle ouders die zich hebben ingezet om via carpool de zwemmers op training te krijgen.…

Lees meer

Nieuwe lessenreeksen

13-02-2022


Lees meer

CORNET-actie

13-02-2022

Het hele jaar door kan je de Beernemse Zwemclub steunen met elke online aankoop bij één van je favoriete webshops dankzij Trooper.

Vanaf 1 februari t.e.m. 16 maart is er een speciale actie waarbij je bakken Cornet bier kan bestellen en een gratis glas per bak ontvangt.

Ondertussen steun je onze club, zonder zelf één euro extra uit te geven, en kan onze vereniging het commissie geld die ontvangen wordt via Trooper heel goed gebruiken om de…


Lees meer

BZC behaalt jeugdlabel 2021

27-01-2022

Onze club werd opnieuw beloond met jeugdlabels door Vlaamse Zwemfed.

Deze labels worden gegeven aan clubs die zich inzetten voor een kwaliteitsvolle jeugdwerking. We behaalden een label voor alle aspecten van de sport: leren zwemmen, sportzwemmen en competitiezwemmen!

Wil je je zoon/dochter leren zwemmen in een toffe en kwalitatieve omgeving?

Schrijf je dan in.

 


Lees meer

Lessenreeksen vanaf januari

22-12-2021

Beste zwemmers
Beste ouder(s)

Het eerste deel van ons seizoen is voorbij. Het duurde even voor we uit de startblokken kwamen maar ondertussen zijn we goed op dreef.

De nieuwe lessenreeksen die starten vanaf januari zijn ook bekend. We kunnen met plezier aankondigen dat we voor de sportzwemmers en volwassenen opnieuw lessen kunnen aanbieden.
Via mail kregen de zwemmertjes die net hun reeksen afgerond hebben reeds info om zich opnieuw in te schrijven. Alle nieuwe leden kunnen…


Lees meer

Koekjesactie

12-12-2021

Beste leden,
Beste ouders,
Beste zwemliefhebbers,

Wegens de sluiting van het Beernemse zwembad moet de Beernemse Zwemclub sinds juli 2021 de trainingen afwerken in verschillende zwembaden. Het afhuren van water in andere gemeentes is een heel pak duurder en daarom organiseren we een koekjesactie om de club financieel te steunen.

We bieden volgend assortiment aan:

Elke doos…


Lees meer

Extra lessen

03-10-2021

Beste leden,
Beste ouders,


Goed nieuws, we hebben extra zwemwater gevonden en kunnen dus meer reeksen lessen aanbieden. Deze extra lessen starten vanaf woensdag 13 oktober (inschrijven vanaf maandag 4 oktober via onze website)


Start to Swim (eerste les woensdag 13/10) - €75
Springen, drijven, onder duiken en 25m benen rugcrawl zwemmen
10 lessen – 1x per week – woensdag 16u30 - 17u15 – KTA Brugge
10 lessen – 2x per week – woensdag…


Lees meer

Start seizoen 2021-2022

01-09-2021

Beste leden
Beste ouders

Onder andere door de vakantieperiode is het voor onze club een hele zomer lang een moeizame zoektocht geweest naar zwemwater.

Maar we brengen eindelijk een beetje goed nieuws! We hebben een instapplan klaar voor het komende zwemseizoen! Hieronder kunnen jullie de info vinden! 

Via het inschrijvingsformulier dat te vinden is onder Clubinformatie - Inschrijven kunnen jullie je voorkeursdag en voorkeursuur doorgeven. Meer informatie over de verschillende groepen is terug te vinden via de pagina Zwemmen.


Lees meer

BZC behaalt jeugdlabel

20-11-2020

Beste zwemmers
Beste ouders

Dit jaar behaalde onze club het officiële jeugdlabel voor leren zwemmen en competitie zwemmen in het jeugdfonds van de Vlaamse Zwemfederatie.
Bedankt aan onze trainers, zwemmers, vrijwilligers, supporters en bestuur voor de vele inspanningen die jullie geleverd hebben.

Jeugdlabel leren zwemmen en competitie zwemmen


Lees meer

Nieuwsbrief oktober

06-10-2020

Beste zwemmers
Beste ouders

Het seizoen is goed gestart! Dankjewel aan allen om zich aan de afspraken rond corona te houden.

Op de affiche hieronder vind je nog eens de algemene regels rond sporten. De regels die speciaal voor onze club van toepassing zijn, lees je hier:


Lees meer

Definitieve regeling 2020-2021

25-08-2020

Beste zwemmers
Beste ouder(s)

Eindelijk kunnen we jullie de planning voor komend seizoen meedelen. De info tot jullie brengen duurde iets langer dan gewoonlijk omdat we met bijzondere maatregelen rekening moeten houden in verband met corona. De planning van de lessen diende volledig herbekeken te worden om aan een sportbubbel van maximum 50 personen (trainer inbegrepen) te voldoen.

De exacte planning van alle dagen en uren zijn te vinden onder de rubriek 'zwemmen' op onze website. Kijk…


Lees meer

Inschrijvingen volgend seizoen?

15-08-2020

Beste leden
Beste geïnteresseerden om in te schrijven,

Corona dwingt ons de zwemclub anders aan te pakken dan we gewoon zijn. We moeten werken in sportbubbels van 50 personen, enz... Om hieraan te voldoen en alles zo veilig mogelijk te organiseren, werken we aan een nieuwe planning voor de start van het volgende seizoen.

De inschrijvingen voor de zwemschool worden nog even uitgesteld. Deze gaan niet door op 17 augustus!

We communiceren zo snel mogelijk over de dagen…


Lees meer

Dolfijnen en Zeeduivels worden Sportzwemmers!

19-07-2020

Wie geen competitie wil doen, maar toch graag zwemt, kon tot vorig seizoen aansluiten vanaf 10 jaar bij de Dolfijnen of vanaf 14 jaar tot 18 jaar bij de Zeeduivels.

Vanaf seizoen 2020-2021 veranderen we deze groepen in Sportzwemmers! De focus zal liggen op conditie, techniek en uithouding. Er zal minder worden gespeeld en meer serieus getraind.

Sportzwemmen is bedoeld voor jonge zwemmers die heel gemotiveerd zijn om goed te leren zwemmen, maar die niet willen doorstromen…


Lees meer

Inhaallessen voor < 12-jarigen vanaf 15 juli

09-07-2020

Vroeger dan verwacht kunnen we starten met het aanbieden van gratis inhaallessen voor onze leden jonger dan 12 jaar. Dit vindt telkens plaats op woensdagochtend met ingang van 15 juli.

We voorzien telkens 25 plaatsen voor de beginnende zwemmertjes* (5 tot 7 jaar) van 8u00 tot 9u00 en 25 plaatsen voor onze ervaren zwemmertjes (8 tot 12 jaar) van 9u30 tot 10u30. Van zodra het gemeentebestuur toelaat om het maximum aantal deelnemers te verhogen, voorzien we…


Lees meer

Zomerreeks aquafitness

03-07-2020

Afbeelding vakantielessen aquafitness

 

Tijdens de zomermaanden juli en augustus organiseren we opnieuw aquafitness!

Bij aquafitness hoef je maar een derde van je gewicht te dragen, waardoor je gewrichten minder belast worden en je een optimale beweeglijkheid krijgt. Het is de ideale sport voor wie blessuregevoelig is, last heeft van gewrichten bij het sporten of voor wie gewoon graag beweegt in het water.

Wanneer? Op dinsdagavond van 20u00 tot 20u45.
Data? 7 juli, 14 juli, 28…


Lees meer

Paco-wedstrijd

27-01-2020

Op zondag 26 januari vond onze jaarlijkse Paco-wedstrijd plaats. Een "zwemfeest" voor onze jongste zwemmers van 6 tot 12 jaar. Hier vindt u de uitslag.

Afbeelding paco


Lees meer

Stagebenefiet 2020

16-01-2020

Elke zomer trekken onze zwemmers op buitenlandse stage om zich voor te bereiden op de zomerkampioenschappen, de kers op de taart na een jaar keihard trainen. Enkele dagen na de schoolexamens vertrekken zij voor 10 tot 14 dagen om intens te trainen.

Om de stagekosten te drukken, organiseren de ouders elk jaar een groots Stagebenefiet in De Kleine Beer te Beernem. Al jaren is dit benefiet een heus succes. Het heel lekkere eten, de waardevolle tombola,…


Lees meer

Algemene Vergadering

09-01-2020

Hierbij een officiële mededeling;

Op 4 februari 2020 zal de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Beernemse Zwemclub plaatsvinden. Deze vergadering is enkel toegankelijk voor alle effectieve leden van de BZC, die hiervoor op een later tijdstip een persoonlijke uitnodiging zullen ontvangen. Ook voor zover u zich kandidaat zou willen stellen om deel uit te maken van het bestuur van de club, moet u zich eerst als effectief lid aanmelden. Dit bijzonder ‘lidmaatschap’ is kosteloos, en er…


Lees meer

Wijnactie

04-11-2019

Afbeelding 3 wijnglazen gevuld met rode, witte of rosé wijn

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Feestjes worden georganiseerd.

Met vrienden en familie samen zitten bij het haardvuur, met een glaasje wijn of bubbels in de hand, zorgt ervoor dat de koude winterdagen toch warm aanvoelen.

Om de werking van onze gedreven en enthousiaste zwemclub te ondersteunen, houden we onze jaarlijkse wijnactie.

Momenteel is de wijnverkoop afgesloten, als we terug verkopen, laten…


Lees meer

Griezelzwemmen

11-10-2019

Op zaterdag 16 november gingen we griezelen in het zwembad van Beernem. Zwemmen in het donker op de tonen van vrolijke muziek, begeleid door discolichten….

Zoals u op bovenstaande video kan zien, een super sfeer en enthousiaste zwemmers/zwemmertjes in het water.

Tot volgend jaar!!

 


Lees meer

Paco Halloween te Eeklo

03-10-2019

Poster Halloween Paco te Eeklo op 3 november

 

Update! Heel wat blije (griezel)gezichtjes tijdens het Paco-zwemfeest van Eeklo. Bedankt aan iedereen die er bij was! De uitslag vind je hier.


Lees meer

Kick-off zwemfeest

24-06-2019

Poster Kick-Off zwemfeest te Beernem op 7 september

 

Update! De inschrijving is afgesloten.


Lees meer

Kampioenenviering Beernem

26-03-2019

Onze Lies, een competitiezwemster, won het Gouden Beertje als meest beloftevolle jongere van Beernem! Proficiat!

Afbeelding Lies met Gouden Beertje in de hand


Lees meer

Beernemse Zwemclub steunen terwijl u online shopt...

09-03-2019

Logo Trooper

Online inkopen doen? We doen het allemaal wel eens.

Vanaf nu kan u uw favoriete vereniging, de Beernemse Zwemclub, steunen door uw aankopen via https://www.trooper.be/beernemsezwemclubbzc te doen.

Als jullie een bestelling plaatsen via de trooperpagina krijgt de zwemclub een percentje van je aankoopbedrag. Meer is het niet! Zo steunen jullie ons financieel, zonder dat jullie iets extra moeten betalen.


Lees meer

Vlaamse week tegen pesten

14-02-2019

Samen tegen Pesten

In de week van 22 februari tot 1 maart doet de Beernemse Zwemclub mee aan de week tegen Pesten. Doe jij ook mee? Leer dan alvast de move tegen pesten! Deze kunnen jullie via deze link inoefenen: https://www.ketnet.be/kijken/move-tegen-pesten/leer-de-move.

BZC heeft ook al het MANIPEST ondertekend. Door het manipest te ondertekenen, tonen wij dat we pesten niet OK vinden en dat we akkoord gaan…


Lees meer

Nieuwjaarsreceptie 2019

10-01-2019

Poster nieuwjaarsreceptie 28 januari 2019


Lees meer

Paco Nieuwjaarssplash

27-12-2018

Poster nieuwjaarssplash te Beernem op 27 januari


Lees meer

Wil u uw zoon of dochter inschrijven voor de zwemschool? Dat kan vanaf 6 december!

26-11-2018

Overzicht mogelijk inschrijvingen zwemschool


Lees meer

Paco 2018-2019

09-10-2018

Afbeelding Paco

Voor alle recreatieve zwemmertjes tussen 6 en 12 jaar die 25 meter kunnen zwemmen. Ook startende competitiezwemmers tot 12 jaar zijn welkom! Wil je zwemmertje/zwemmer aan een Paco wedstrijd deelnemen, hieronder de data waarop dit kan;

Vraag gerust info hieromtrent bij Jacintha of jullie trainer.


Lees meer

Team building 2017

10-09-2017

Zwemmen mag dan wel een individuele sport zijn, zonder een echte team spirit kom je er niet. Je clubgenoten aanmoedigen tijdens een wedstrijd, elkaar steunen als het eens wat minder gaat, plezier maken tussen de wedstrijden in,...

Bij de Beernemse Zwemclub heerst er een sterk groepsgevoel, niet alleen tussen de zwemmers maar ook tussen de ouders. Competitie zwemmen doe je echt niet alleen.

Om het groepsgevoel nog te versterken, heten we alle competitiezwemmers van harte welkom op…


Lees meer

Stagebenefiet 2018

10-09-2017

Afbeelding medewerkers aan het werk op de stagebenefiet

Elke zomer trekken onze zwemmers op buitenlandse stage om zich voor te bereiden op de zomerkampioenschappen, de kers op de taart na een jaar keihard trainen. Enkele dagen na de schoolexamens vertrekken zij voor 10 tot 14 dagen om intens te trainen.

Om de stagekosten te drukken, organiseren de ouders elk jaar een groots Stagebenefiet in De Kleine Beer te Beernem. Al jaren is dit…


Lees meer
Naar bovenste gedeelte pagina swipen