Nieuwsbrief juni 2022

30-06-2022

Beste zwemmers, Beste ouder(s),

Zaterdag 25 juni hebben we het seizoen afgesloten met een klein en plezant clubkampioenschap. De trainers ontdekten dat er tussen de ouders ook wat talent zit.

Ondertussen kregen we ook eindelijk bevestiging van KTA Brugge dat wij daar volgend seizoen opnieuw welkom zijn in afwachting tot het nieuwe zwembad klaar is. We trekken dus niet meer naar Lievegem op zondag.

Dit wil zeggen dat wij ook al een voorlopig overzicht kunnen meegeven van de planning van een paar groepen vanaf september.

Wij volgen voor het Leren Zwemmen het lesplan van de Vlaamse Zwemfederatie. Dat wil zeggen dat wij als eerste slag rugslag aanleren. Dit komt omdat dit de meest natuurlijke en eenvoudigste slag is om aan te leren, na het leren overleven. De kinderen liggen namelijk met hun aangezicht boven water waardoor zij steeds kunnen blijven ademen. Het aanleren van de benen en armen vraagt weinig ingewikkelde techniek en coördinatie.

Na rugslag leren we crawl aan. De kinderen kunnen namelijk al de benen crawl en zijn het al gewoon om met de armen te ‘molenwieken’. Het aquatisch ademhalen en de ademhaling coördineren met de armslag is de moeilijkste stap.

Schoolslag is de meest onnatuurlijke slag en vraagt ook heel wat lichaamsbesef en coördinatie van de zwemmer. Zeker wanneer kinderen schrik hebben en angstvallig het hoofd boven water proberen te houden, is dit nefast voor het drijfvermogen. Door deze slag als laatste aan te bieden, hebben de zwemmers al heel wat basisvaardigheden onder de knie (bv. Aquatisch ademhalen) waardoor het aanleren van de stijl vlotter gaat.

Meer info over de verschillende groepen komt zo snel mogelijk op onze website, alsook de info over het inschrijven. De zwemclub gaat zoveel mogelijk digitaal en werkt daarom ook hard aan een online inschrijfsysteem.

Nog heel even geduld … Sportieve groeten

Keer terug
Naar bovenste gedeelte pagina swipen